Discreet & Anoniem verzonden
Topkwaliteit Research Chemicals
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden
Discreet & Anoniem verzonden Topkwaliteit Research Chemicals Voor 17:00 besteld = Vandaag verzonden Veilig betalen met iDeal
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden
Topkwaliteit Research Chemicals

3MMC is gewoon legaal

3MMC is gewoon legaal. 3-MMC is een zogenaamde designerdrug. Drugs die wordt ontwikkeld in een laboratorium. Vaak wordt er gesleuteld aan de moleculaire samenstelling om de wetgeving te ontduiken.

Corona

Nu we gebukt gaan onder een pandemie, zijn jongeren op zoek naar alternatieven. En dan niet alleen op het gebied van feestjes die ze moeten missen omdat er geen festivals zijn en de clubs gesloten zijn. Nee, veel jongeren organiseren kleinschalige thuisfeestjes waarbij experimentele drugs op tafel komt. En zo’n experimentele drug is 3-MMC. Het lijkt een nieuwe hype te worden.

Poes

Op de straat wordt het middel 3-MMC verkocht als Poes. Het lijkt erg op zijn grote broer “Miauw, Miauw” (4-mmc, ook wel mephedrone genoemd) dat inmiddels wel op de Opiumlijst staat. 3-MMC wordt door gebruikers als relatief onschuldig gezien, maar het middel lijkt veel op middelen als xtc, cocaïne en speed. Mensen ervaren een euforische high en worden energiek en zelfverzekerder. Toch zijn er veel bijwerkingen als een hoge bloeddruk, paranoia en oververhitting. Waar jaren terug een toename gezien werd in zelfgeproduceerde drugs als GHB, is het nu deze designerdrugs die justitie zorgen baart. Totdat de drugs op de Opiumlijst staat zet de overheid in op bewustwording als het gaat om gezondheidsrisico’s. Zo hopen ze jongeren te weerhouden de drug te proberen.

Angstaanvallen en hallucinaties

“De drug geeft je een euforisch gevoel. De ‘craving’ ernaar is heel sterk, die is vergelijkbaar met cocaïne”, vertelt verpleegkundig specialist Ellen Veldkamp tegen de NOS. Maar als je het even niet gebruikt word je somber, legt ze uit. “Veel jongeren krijgen daarnaast angst- en paniekaanvallen en zelfs hallucinaties.”

Het aantal vergiftigingsgevallen door designerdrug 3-MMC / poes (3-methylmethcathinon) ging in 2019 naar 25, terwijl het er in 2018 nog tien waren. Vaak worden meerdere doses ingenomen, omdat de effecten niet zo sterk zijn. Na gebruik van 3-MMC voelen mensen zich alert, euforisch en energiek, schrijft verslavingskliniek Jellinek op hun website.

De drug is nog niet illegaal in Nederland omdat deze relatief nieuw is in Nederland. Er is nog niet veel over 3-MMC/poes bekend. Gevolgen bij een overdosis kunnen onder andere een drugspsychose zijn of een epileptische aanval.

Gevaren 3-MMC / poes

3-MMC kan een hevige kater veroorzaken. Dit kan worden versterkt door een vermoeid gevoel door het niet slapen en onvoldoende of niet eten.

 • Angst
 • Verminderde motivatie
 • Mentale vermoeidheid
 • Verwardheid
 • Desoriëntatie
 • Depressieve gevoelens
 • Irritatie
 • Slapeloosheid
 • Keelpijn
 • Buikpijn
 • Hoofdpijn

Kat en muis

Toch blijft het een kat en muis spel. Laboranten verdienen vele tonnen met de ontwikkeling van een nieuwe variant. Deze varianten vallen dan niet onder de opiumwet en mogen tot ze daar op verschijnen gewoon verkocht en verhandeld worden. Het proces tot het vermelden van designerdrugs op de opiumlijst neemt vaak enkele jaren in beslag.
Voor de researchers voldoende tijd om alvast aan de opvolger te werken. Deze staat dan alvast klaar als de vorige – in dit geval dus 3-mmc – op de opiumlijst geplaatst wordt.

Winkelwagen
nl_NLDutch

Menu